SMA

LIIKUNTASOVELLUS​

Hyödyllinen resurssi SMA:ta sairastavien lasten vanhemmille ja SMA:ta sairastaville potilaille. Sovelluskaupasta treenisovellus löytyy nimellä "Biogen SMA training".

LIIKUNNALLA VOI OLLA
MERKITYSTÄ

Tutkimukset osoittavat, että fysioterapialla voi olla myönteinen vaikutus spinaalista lihasatrofiaa sairastaviin potilaisiin.1 Liikunta, fysioterapia ja venyttelyrutiinit voivat auttaa parantamaan joustavuutta ja yleistä motoriikkaa. Hyvän elämänlaadun ylläpitäminen on SMA liikuntasovelluksen ytimessä.

Treat-NMD:n nykyisissä SMA:n hoitosuosituksissa todetaan, että fysioterapia- ja kuntoutusharjoitteista on hyötyä SMA:ta sairastaville henkilöille, jotka eivät istu itsenäisesti sekä henkilöille, jotka istuvat itsenäisesti tai liikkuvat kävellen.2

27 HARJOITUSTA LAPSILLE, JOTKA SAIRASTAVAT SPINAALISTA LIHASATROFIAA - SUORAAN ÄLYPUHELIMESSASI.

Sovellus tarjoaa erilaisia harjoituksia eri ikäryhmiin kuuluville ja eri toimintakykyisille lapsille. SMA:ta sairastavat henkilöt, heidän vanhempansa ja hoitajat, terveydenhuollon ammattilaiset ja terapeutit voivat helposti tutustua harjoituksiin älylaitteellaan ja löytää selkeää opastusta.

Saattaa edistää
sairauden
kokonaishallintaa

Fysioterapiaa täydentäviä
lisäharjoitteluvinkkejä ja
venyttelyitä.

Harjoittele
missä ja
milloin haluat

“Tuoreen tutkimuksen mukaan kotona tehtävä etenevä vastusharjoittelu on toteutettavissa ja hyvin siedettyä SMA:ta sairastavilla lapsilla.”3

SMA:han perehtyneiden fysioterapeuttien potilaiden avustuksella luoma kokonaisuus.

Biogen tukee SMA:n virallisia hoitosuosituksia ja edistää moniammatillista lähestymistapaa keskeisenä osana SMA:ta sairastavien henkilöiden hoidossa.

Harjoitukset on kehitetty yhteistyössä Göteborissa Ruotsissa sijaitsevan Kuningatar Silvian lastensairaalan fysioterapeuttien Anna-Karin Kroksmarkin ja Lisa Wahlgrenin kanssa sekä tiiviissä yhteistyössä potilaiden ja heidän hoitajiensa kanssa.

HELPPO KÄYTTÄÄ JA YMMÄRTÄÄ

Sovellusta on helppo käyttää, joten vanhemmat ja hoitajat löytävät helposti oikean harjoituksen ja selkeät ohjeet.

1.

Valitse oikea
toiminnallinen taso
aloittaaksesi.

2.

Valitse sopiva ikäryhmä.
Kussakin ikäryhmässä on
kolme erityisesti
suositeltua harjoitusta.

3.

Lue yksityiskohtaiset
ohjeet harjoituksen
tekemiseen.

4.

Katso video
nähdäksesi
harjoituksen toiminnassa.

Oletko valmis aloittamaan?

Aloita tutustuminen SMA:ta sairastaville suunnattuihin 27 harjoitukseen. Lataa sovellus nyt. Tarvitset vain älylaitteen.

Vastuuvapauslauseke: Lue nämä käyttöehdot huolellisesti ennen sovelluksen käyttöä.

OTA YHTEYTTÄ

saadaksesi lisätietoja siitä, miten voit olla osa SMA-yhteisöä

Tutustu yhteisöihin

Kuvissa/videoissa esiintyvät henkilöt ovat oikeita potilaita, ja heidän tarinoidensa käyttämiseen on saatu potilaiden ja heidän perheidensä suostumus. Valokuvat on tarkoitettu vain havainnollistamistarkoituksiin.

Lähteet

1. Mercuri E, et al. Diagnosis and management of spinal muscular atrophy: Part 1: Recommendations for diagnosis, rehabilitation, orthopedic and nutritional care. Neuromuscul Disord 2018;28(2):103-115.

2. TREAT-NMD Neuromuscular Network. Physiotherapy and Rehabilitation. [online] [cited 2021 Nov 29]. Osoitteessa: URL:
https://smacare.guide/physiotherapy-and-rehabilitation/.

3. Lewelt, A. et al. Resistance strength training exercise in children with spinal muscular atrophy. Muscle Nerve 2015;52(4): 559–567.